Voyage Belek

Omgeving

Prachtige stad aan de rand van de Middellandse Zee is de kustplaats Belek. Een ideale vakantiebestemming in Turkije voor zonliefhebbers. De stad ligt tussen Antalya en Side in. Je kunt met deze bestemming alle kanten op: de culturele grote stad Antalya in om te stappen, winkelen en musea te bezoeken of bezoek het antieke Side als je geïnteresseerd bent in het Romeinse tijdperk. Belek zelf staat bekend om het golfen en de witte stranden. Ideaal om te relaxen. Wat er allemaal in de omgeving te doen is lees je hier.

Een dagje naar de grote stad Antalya

Op ongeveer 40 minuten van Belek ligt de grote stad Antalya. Dit is een leuke stad om een dagje naartoe te gaan. Je hebt hier veel winkels, bazaars en restaurantjes. Ook kent Antalya genoeg culturele bezienswaardigheden. Antalya heeft best een rijke geschiedenis en de musea zijn de moeite waard om te bezoeken. Zeker als je ook geïnteresseerd bent in archeologie. Neem de dolmus vanuit Belek en bereik Antalya in ongeveer een halfuurtje. Je betaalt ongeveer € 2,voor een enkele reis.

Antiek bekijken in Perge

Perge is een oude stad die al 1500 jaar voor Christus is ontstaan. De indrukwekkende overblijfselen kun je tot op de dag van vandaag bewonderen. Je ziet hier nog een oud Grieks theater waarin je de prachtige reliëfs nog in gekrast ziet staan. Vanuit hier heb je ook een schitterend uitzicht over het lage gedeelte van de stad. In het stadion, waar je nog goed de overblijfselen van kunt zien, konden vroeger meer dan 10.000 mensen plaatsnemen. Je zit nog een markt, de oude stadspoort en zelfs nog de torens die erbij horen. Het is zeker een bezoek waard. Informeer van tevoren of men niet bezig gaat met restaureren, want dat zou zonde zijn.

Ga de natuur in

Rond Belek wordt de natuur goed beschermd, daardoor zijn er meer dan 100 vogelsoorten en bijna 300 plantsoorten bewaard gebleven in de omgeving. De Turkse overheid neemt veel maatregelen om de natuur bij de populaire toeristische bestemming niet ten koste te laten gaan van de grote stroom aan vakantiegangers. Een prachtige omgeving om te wandelen of lekker met het gezin te picknicken. Als je van groen houdt, zit je in Belek op de juiste plek!

Bewonder de historie van de stad Side

In de buurt van Belek ligt op 30 kilometer afstand de historische plaats Side. Het aantrekkelijke stadje is een historische stad waarbij je aan weerszijden de zee ziet. Van oorsprong is het een oude haven en nu kun je deze oude oorsprong terugzien in de stad, omdat deze goed bewaard is gebleven. Je kunt hier nog veel Romeinse gebouwen en architectuur vinden. Als je dit interessant vindt, dan is Side zeker de moeite waard om te bezoeken. Side kent twee delen: Het antieke centrum en het nieuwe deel. Ook heeft Side mooie zandstranden waar je heerlijk kunt wandelen of zonnebaden.

Paardrijden in de omgeving van Belek

Wat een bijzondere ervaring is in Belek is paardrijden. Je kunt mee met bijvoorbeeld een tocht. Je gaat dan naar een ranch en daar worden dagelijks tochten met paarden aangeboden. Je gaat dan echt door de bossen of juist lang het strand in de omgeving van Belek en Kadriye. Je hebt uitzicht over prachtige landschappen tijdens je tocht. Heb je nog nooit eerder paardgereden? Dan kun je ook cursussen volgen tijdens je vakantie. Je leert hoe je moet rijden en krijgt les van professionele instructeurs.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 943 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen