Voyage Belek

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Voyage Belek

In ons artikel ‘X redenen om een verblijf in Voyage Belek te boeken’ hebben wij meerdere redenen op een rijtje gezet waarom dit hotel zo leuk is. daarbij hebben we eigenlijk nog één van de belangrijkste redenen overgeslagen; de ligging. Naar onze mening is dit hotel namelijk prachtig en zeer strategisch gelegen.

De prachtige ligging is onder meer te danken aan de directe verbinding met het strand. Je kunt immers zo vanaf het hotel het privéstrand oplopen, waardoor je eigenlijk binnen één minuut al een verkoelende duik in de Turkse zee kunt nemen. Dat is echter niet de enige reden waarom wij te spreken zijn over de ligging van dit hotel.

Nee, in de directe omgeving van Voyage Belek zijn namelijk ook allerlei leuke bezienswaardigheden te vinden. Bezienswaardigheden die stuk voor stuk het bezoeken méér dan waard zijn. Mocht je een verblijf in dit hotel geboekt hebben, is een bezoek aan deze bezienswaardigheden dus zeker aan te raden. Maar, om welke bezienswaardigheden gaat dit dan? Dat lees je allemaal in dit artikel! Wij hebben de leukste bezienswaardigheden in de buurt van Voyage Belek voor jou op een rijtje gezet, zodat jij jouw verblijf in dit hotel perfect voor kunt bereiden.

Belek

Als je een verblijf in dit hotel geboekt hebt, vlieg je op de internationale luchthaven van Antalya. Vanaf die luchthaven is het ongeveer 35 kilometer naar het hotel toe; het hotel zelf is gelegen in de Turkse badplaats Belek. Deze Turkse badplaats is om meerdere redenen behoorlijk populair bij Nederlanders. Allereerst is het hier heerlijk weer, waardoor je hier eigenlijk het gehele jaar door prima kunt vertoeven.

Belek staat echter ook bekend in de voetbalwereld. Veel professionele clubs uit Nederland trekken jaarlijks naar Belek toe voor een trainingskamp. In deze Turkse badplaats is namelijk de nodige rust te vinden, terwijl er ook allerlei hoogwaardige sportfaciliteiten voorhanden zijn. In combinatie met het heerlijke weer vormt dat een perfecte uitvalsbasis.

Het plaatsje Belek kent ongeveer 10.000 inwoners en is nog niet bijzonder oud te noemen. Pas sinds het toerisme hier echt op gang kwam, zijn er meer en meer hotels bijgebouwd. In het oorspronkelijke centrum van Belek is het heerlijk om rond te slenteren. Je kunt hier de Typische Turkse markten vinden, je vindt hier leuke winkeltjes en je vindt hierboven heel veel gezelligheid. Over het algemeen zijn Turken bijzonder gastvrij en dat is zeker te merken in de binnenstad van Belek.

Al met al is een (kort) bezoekje aan Belek zeker aan te raden. Het is geen stad waar je uren door heen kunt wandelen, maar een bezoek aan het centrum zorgt wel voor de gewenste variatie tijdens een zomervakantie. Ook is het aan te raden om langs de kustlijn van Belek te wandelen. Vanuit het hotel Voyage Belek kan je prachtige wandelingen over de zandstranden maken, waarbij je geniet van de rust en de geweldige zee. Het is met name tijdens de zonsondergang aan te raden om een dergelijke wandeling te maken; je bevindt je dan echt in een prachtig decor!

Antalya

Zoals hierboven al gezegd; het hotel Voyage Belek bevindt zich op zo’n 35 kilometer afstand van de luchthaven van Antalya. De afstand van het hotel naar het centrum van deze miljoenenstad toe is nét iets langer; rond de 45 kilometer. Dit betekent wel dat je binnen een uur in het onwijs leuke centrum van deze geweldige stad kunt staan. Deze stad weet een oud centrum te combineren met onder meer hypermoderne winkelcentra. Onder meer door die diversiteit is het heerlijk om een ochtendje, een avondje of zelfs een hele dag in Antalya door te brengen.

Iets wat wij zeker aan kunnen raden, is het oude gedeelte van Antalya. In dit oude gedeelte vind je allerlei ruïnes uit de oudheid terug. Dit gedeelte heeft overigens een bepalende rol gespeeld in het verleden van Turkije; dit gedeelte kent dan ook een rijke historie. Dat zie je duidelijk terug in het oude centrum, maar ook in het bijbehorende museum. Voor de cultuur- en historieliefhebbers is een bezoek aan dat museum ook zeker aan te raden.

Ben je meer van de gezelligheid? Dan is een bezoek aan het moderne centrum van Antalya aan te raden. Daar vind je allerlei winkeltjes, straatjes, pleintjes, terrasjes, Turkse markten en moderne winkelcentra terug. Ongeacht waar jouw voorkeuren naar uit gaan, kan je dus altijd wel in deze stad een leuke bezigheid vinden. Ook is het aan te raden om eens over de boulevard of de kustlijn van Antalya te wandelen. Je geniet hierbij van prachtige uitzichten, van een gemoedelijke sfeer en van heerlijk weer. Al met al is het heerlijk vertoeven in en rondom deze miljoenenstad!

Ontdek de prachtige omgeving rondom Belek

Ben je meer een liefhebber van natuur en van allerlei diersoorten? Dan zit je in Belek zeker goed; rondom deze gezellige badplaats vind je namelijk veel groen en verschillende natuurgebieden terug. Als je richting het noorden reist, kom je al snel bij Manavgat uit. Dit is de naam van een gezellige plaats, maar ook van een indrukwekkend natuurgebied. In dat natuurgebied vind je onder meer prachtige watervallen, allerlei rustgevende parkjes en allerlei prachtige diersoorten. Je kunt hier moeiteloos uren rondwandelen, genieten van de gezonde lucht en genieten van de fraaie flora en fauna.

Dat is ook het geval als je vanuit Belek naar het westen reist. Na ongeveer een halfuurtje kom je uit bij de Düden watervallen. Die watervallen zijn wellicht de bekendste watervallen van Turkije en zijn adembenemend te noemen. Mocht je een liefhebber van natuurgeweld zijn, is een bezoek hieraan zeker aan te raden.

In de directe omgeving van het hotel vind je dus ook allerlei natuurgebieden terug. Je kunt hier leuke wandeltochten maken en genieten van een super leuke zomervakantie. Wist je overigens dat rondom Belek onwijs veel verschillende dieren en planten te vinden? Ruim 100 unieke vogelsoorten en ruim 300 plantensoorten; dat zijn duidelijke cijfers, niet waar? Je kunt je in de directe omgeving van het hotel Voyage Belek al met al vergapen aan de prachtige natuur!

Side

Net zoals Belek is ook de Turkse badplaats Side behoorlijk populair geworden onder Nederlanders. Deze twee badplaatsen liggen op zo’n 30 kilometer afstand van elkaar; mede daarom is een bezoek aan Side zeker aan te raden. Je hoeft niet al te ver te reizen, terwijl je in Side wel in een ander soort wereld komt. Deze stad staat namelijk met name vanwege het historische centrum bekend.

Wil je graag vanaf het hotel Voyage Belek naar bijvoorbeeld Side, Antalya of de Düden Watervallen? Wij willen je graag aanraden om met de taxi naar deze bezienswaardigheden toe te gaan. De taxi’s zijn in Turkije namelijk relatief voordelig en zijn bovenal het snelste vervoersmiddel. Je kunt er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan, maar dat neemt vaak meer tijd in beslag. Doordat de kosten voor de taxi’s zo laag liggen, is dat in onze ogen het beste vervoersmiddel.

Bovengenoemde bezienswaardigheden laten in ieder geval één ding duidelijk blijken; in de directe omgeving van hotel Voyage Belek kan je voldoende zien, doen en beleven. Veel plezier tijdens jouw verblijf in dit leuke hotel!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 943 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen