Voyage Belek

Activiteiten

Het resort ligt op veertig kilometer van het centrum van Antalya en op slechts twee kilometer van het centrum van Belek. Er rijdt een dolmus (Turkse minibus) naar het centrum van Belek, waar je heerlijk kunt shoppen en genieten van de Turkse gezelligheid. Hieronder lees je wat in de buurt van Belek te doen is.

Schildpadden bewonderen

Op het prachtige witte strand van Belek kun je heerlijk genieten van de zon en de helderblauwe zee. Dit is zeker een duik waard. Als je snorkelspullen bij je hebt, zal je hier mooie vissen en planten kunnen bekijken onder water. Maar niet alleen toeristen nemen graag plaats op het strand. Ook zeeschildpadden houden van het strand, want in bepaalde periodes van het jaar komen ze eitjes leggen op delen van het strand. Je moet er niet te dichtbij komen in verband met de broedplaatsen. Maar met een beetje mazzel kun je ze op een afstand bewonderen.

Montgomerie Golf Club

Naast Hotel Voyage Belek ligt de Montgomerie Golf Club. De club is vernoemd naar de Britse golfer Colin Montgomerie. De baan heeft een handicap van 28 voor mannen en een handicap van 36 voor de vrouwen. Er worden zeven dagen per week golflessen aangeboden. Er is een Pro Shop aanwezig om al je golf materiaal (incl. kleding) te kopen of te huren. De golfclub heeft een imposant clubhuis waar je vanaf het terras baan nummer 18 (18e hole) kunt bekijken. Het clubhuis heeft ook een uitkijktoren van waaruit je de rest van de baan kunt bekijken. Het restaurant van de club serveert de hele dag door heerlijke Turkse gerechten en broodjes. Als je een ervaren golfer bent is de Montgomerie Golf Club zeker een locatie die je aan je lijst wilt toevoegen. Als je nog geen ervaren golfer bent is dit een perfecte locatie om eens een les te proberen. De combinatie van zee, zand en bebossing zal je gegarandeerd een prachtige ervaring bezorgen.

Luieren en watersporten: een goede combinatie?

In Belek kun je allebei: lekker luieren op het parelwitte strand of actief watersporten beoefenen. Als je een verblijf hebt geboekt in een resort, is de kans groot dat je gratis gebruik mag maken van de ligbedden en parasols op het strand. Met een beetje geluk heeft het resort een strandbar, waar je kunt zonnen en drinken tegelijk. Perfect! Maar er zijn veel watersporten die aan de Turkse Riviera worden aangeboden. Je kunt namelijk op een banaan varen, jetskiën of paragliden. Er zijn mogelijkheden genoeg.

Romeinse overblijfselen in Aspendos

Vlakbij Belek ligt de plaats Aspendos. Het oude en het nieuwe dorp Aspendos zijn met elkaar verbonden. Het nieuwe Aspendos is pas vorige eeuw ontstaan, maar het oude deel herken je aan de resten van het aquaduct. Het aquaduct kun je zo bewonderen, ook al staan er veel marktkraampjes omheen en mensen die van alles aan je willen verkopen. Wil je nog meer authentieke overblijfselen bekijken, dan kun je aan de oostelijke kant van Aspendos entree betalen en oude Romeinse theaters en baden bekijken. Je bent hier prima een dagdeel zoet.

Shoppen in Belek

Belek kan fijn zijn om te winkelen of juist niet. Het hangt er maar net af waarvan je houdt. Je hebt outlet winkels en bazaars. Het is er heel druk en er worden veel namaakspullen verkocht. Toch is het ideaal voor koopjesjagers, want je hebt er daadwerkelijk van alles te vinden. Ben je niet van de kleding? Dan kun je tussen de namaakspullen ook nog Turkse specerijen en zoetigheden vinden.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 943 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen